Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hollywoodba illő történet: Kuna Tibor, az ötmilliárd és a Sz
  2016-04-13 20:13:14, szerda
 
  2016. 04. 13. 17:15

Hollywoodba illő történet: Kuna Tibor, az ötmilliárd és a Szerencsejáték Zrt.

Tovább hasít Kuna Tibor az egyszerű ózdi srác, a közszolgálati kommunikáció nagyágyúja, Szijjártó személyes barátja. Kuna Tibor cége, a Trinitiy Communications Kft. egy több mint ötmilliárdos megállapodást kötött az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt.-vel, egészen pontosan 5 216 929 134 forint értékben. A szolgáltatási keretszerződés integrált marketing és kommunikációs feladatok ellátásáról szól 2016 márciusa és decembere között.

Kuna két cége a Young & Partners és a Trinity International Communications már tavaly is elnyerte a Szerencsejáték Zrt. által az év második felére kiírt kreatív-tervezési és médiavásárlási tenderét, laza 2,8 milliárd forint értékben. Kuna idén az Eximbanktól is nyert egy nyúlfarknyi összeget, azaz egy 125 milliós keretösszeget az alábbi feladatokra: hatékony ügyfél tájékoztatás; márkaismertség növelése; szakértői imázs erősítése; edukáció; terméket támogató kommunikáció, de a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-nél is belefolyt 48,9 millió forint Kuna -féle Trinitybe rendezvényszervezés és miegymás címén.
Jó, de Ki a tököm az A Kuna Tibor?

Kuna egy szobakonyhás lakásban, Ózdon nőtt fel. A családi hagyományok szerint ő is a kohászati üzemben lett volna egyszerű kétkezi munkás. Ennél azonban sokkal többet akart. Elhatározta, hogy kitör a borsodi nyomorból, de nem labdarúgó, rapper vagy rocker lett, hanem menő üzletember.
Az elhatározással együtt egy elképesztő, hollywoodi filmekbe illő karrier indult meg.

Mindenki aki szereti Tőzsdecápákat, a Fegyverneppert, a Betépvét, a Csúcshatást, a Wall Street farkasait vagy a hasonló kaliberű alkotásokat, az szeretni fogja ezt a történetet is. Kuna azonban nem részvényekkel, droggal vagy fegyverekkel üzletel, az ő ,,startupja" az által kifejlesztett és elnevezett ,,közszolgálati kommunikációs modell", bármi is legyen az.

Kuna az érettségi bankett után,
húsz évvel később

az ország legnagyobb kommunikációs és PR-ügynöksége, a Young & Partners - és új testvérvállalata, a Trinity Communications - tulajdonosa és ügyvezetője lett. Snitt-utáni, meseszép, könnyfakasztó elem, hogy Kuna megismerte annak az ózdi üzemnek a tulajdonosát is, ahol annak idején rokonsága dolgozott, ahol földijei a mai napig robotolnak. A 444.hu arról írt, hogy Max Aicher német acélmágnás ráadásul Kuna üzlettársa, barátja lett. Előfordult, hogy Aicher különgépet küldött Salzburgból Budapestre Kunáért, aki ekkor Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel együtt szállt a fedélzetre, hogy néhány órával később hármasban tárgyaljanak meg valami nagyon fontosat. Ütős jelenet lenne a mozivásznon, de az alkotásnak lehetne hitbéli üzenete is. Kuna a Skylight elnevezésű keresztény közösségben állítólag azt mondta, hogy mindezt Istennek köszönheti. A Pesti Srácoknak később megjegyezte, hogy

,,keresztény emberként azt gondolom, hogy minden jó dolog Istentől való."

A kishitű, rosszmájú újságírók azonban egy ennyire túlvilági magyarázattal nem elégedtek meg, elkezdték kibogozni a szálakat. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy interjúban elismerte, hogy Kunát nagyon régóta ismeri, az ifjúsági minisztériumban a munkatársak voltak 1998-2002 között, a kormánypárti politikus Kuna Tibort a barátjának nevezte. Kiderült, hogy Szijjártó annak idején személyesen karolta fel az ózdi srácot, 2003-2006 között Kuna a Fidesz és a Fidelitas kabinetvezetője lett. Nem csak együtt politizáltak, de együtt is oktattak a Dunaújvárosi Főiskolán, mi mást is, mint kormányzati és politikai kommunikációt. Kuna úgy belejött a kommunikációba, hogy előbb egy reklámügynökségnél kitanulta a reklámszakmát, majd 2008-ban felhagyott a közélettel, belevágott a nagybetűs üzletbe. A Kreatív szakmagazinnak úgy nyilatkozott 2014-ben, hogy először ugyan egy kis céget álmodott meg amikor létrehozta a Young & Partners, de később többet, egyre többet ért el. Ebben a cikkben mondta azt is, hogy:
,,az állami közbeszerzésekből származó bevételek is ugyanúgy bevételek,

amelyek meglátszanak a pénzügyi eredményeken. Egyébként általában a tendereken rendre jól szerepelünk. Nem is olyan rég a Nestlé tenderét nyertük meg, több pályázó ügynökség közül. A közbeszerzéseken való győzelmeinkre is nagyon büszkék vagyunk, mert sokkal nagyobb szakmai felkészülést igényelnek. Még 2009-ben kidolgoztam egy kommunikációs modellt, amit egyszerűen csak közszolgálati kommunikációs modellnek nevezünk, ez egy teljesen más megközelítése a szektornak. Ennek a modellnek a működtetését csak közbeszerzési tendereken lehet érvényre juttatni, ezért indulunk közbeszerzéseken."

2010-ben a cég 193 milliós bevételt és 7 milliós nyereséget termelt, de az állami bevételek eddig a pillanatig a béka segge alatt maradtak. Kuna tehát legalább tényleg ügyes ahhoz is, amit árul, a piacon is meg tudna élni. A kormányváltás után aztán cége egyre több önkormányzati vagy állami vállalatnál nyer (mi több a Veszprémi Önkormányzatnál és a Dunaújvárosi Főiskolán is), a Miniszterelnökségen is hasított, az ózdi srác rákapott a közbeszerzések ízére.

A Kreatív beszámolója szerint a Young & Partners úgy szerezte meg az általa megnyert közbeszerzéseket, hogy ilyenkor majdnem nyolcvan százalékos eséllyel nem is találkozott konkurens céggel. Kuna később elárulta csak azért nem perelte be a Kreatívot, amiért a Simicska-Orbán médiacikke szerint a Young and Partners is részt vett a pénzosztásban, mert a lap iránti tisztelete határtalan. Érdekes mellékszál, hogy mikor a Miniszterelnökségen Lázár János felbukkant a Young & Partners szerződéseit megszüntették, de a jelek szerint az elszánt cégtulajdonos nem marad hoppon akkor sem, ha ,,az ország második legnagyobb embere" megálljt parancsolt neki, ő tovább és tovább hasít, a határ a csillagos ég.

Nem semmi a srác.


http://alfahir.hu/kunatibor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közbeszerzéseken, közbeszerzéseket, testvérvállalata, önkormányzatnál, minisztériumban, kabinetvezetője, külügyminiszter, keretszerződés, elhatározással, communications, szerencsejáték, szakmagazinnak, kommunikációba, márkaismertség, fegyverneppert, közbeszerzések, médiavásárlási, kommunikációs, szolgáltatási, megközelítése, megszüntették, cégtulajdonos, közbeszerzési, közszolgálati, reklámszakmát, győzelmeinkre, könnyfakasztó, kommunikációt, kormányváltás, önkormányzati, részvényekkel, pénzosztásban, tőzsdecápákat, magyarázattal, kifejlesztett, international, egyszerű ózdi, közszolgálati kommunikáció, több mint, állami tulajdonú, szolgáltatási keretszerződés, nyúlfarknyi összeget, alábbi feladatokra, szobakonyhás lakásban, családi hagyományok, kohászati üzemben, borsodi nyomorból, elhatározással együtt, hasonló kaliberű, szeretni fogja, által kifejlesztett, érettségi bankett, Kuna Tibor, Szerencsejáték Zrt, Trinitiy Communications Kft, Trinity International Communications, Dunántúli Regionális Vízmű Zrt, Wall Street, Trinity Communications, Salzburgból Budapestre Kunáért, Seszták Miklós, Pesti Srácoknak, Szijjártó Péter, Kuna Tibort, Dunaújvárosi Főiskolán, Veszprémi Önkormányzatnál, Miniszterelnökségen Lázár János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png férfi  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Png csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Ágai Ágnes – Csendélet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Varga János Veniam - Fontos sz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kövesd a cowboyt!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kerüld el az evangélium örömén...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Fekete-erdő desszert  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Éretlen vers  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Akik bántanak téged  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Fekete-erdő desszert  Alázat  Reggel van  Hogy lehet megtartani  Mai harmónia kártyám  A Megváltó szolgálatában  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szívem  Nagyi telefonál  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A Megváltó szolgálatában  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Idő  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Fekete-erdő desszert  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Jó éjszakát  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Lóhere  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az igazi szeretetért rendszeri...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Szívem  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kövesd a cowboyt!  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy lelki imádság 
Bejegyzés Címkék
egyszerű ózdi, közszolgálati kommunikáció, több mint, állami tulajdonú, szolgáltatási keretszerződés, nyúlfarknyi összeget, alábbi feladatokra, szobakonyhás lakásban, családi hagyományok, kohászati üzemben, borsodi nyomorból, elhatározással együtt, hasonló kaliberű, szeretni fogja, által kifejlesztett, érettségi bankett, ország legnagyobb, ózdi üzemnek, alkotásnak lehetne, ennyire túlvilági, interjúban elismerte, ifjúsági minisztériumban, munkatársak voltak, kormánypárti politikus, barátjának nevezte, ózdi srácot, nagybetűs üzletbe, cikkben mondta, állami közbeszerzésekből, pénzügyi eredményeken, tendereken rendre, közbeszerzéseken való, kommunikációs modellt, működtetését csak, állami bevételek, béka segge, kormányváltás után, ózdi srác, közbeszerzések ízére, általa megnyert, jelek szerint, elszánt cégtulajdonos, ország második, közbeszerzéseken, közbeszerzéseket, testvérvállalata, önkormányzatnál, minisztériumban, kabinetvezetője, külügyminiszter, keretszerződés, elhatározással, communications, szerencsejáték, szakmagazinnak, kommunikációba, márkaismertség, fegyverneppert, közbeszerzések, médiavásárlási, kommunikációs, szolgáltatási, megközelítése, megszüntették, cégtulajdonos, közbeszerzési, közszolgálati, reklámszakmát, győzelmeinkre, könnyfakasztó, kommunikációt, kormányváltás, önkormányzati, részvényekkel, pénzosztásban, tőzsdecápákat, magyarázattal, kifejlesztett, international, megállapodást, keretösszeget, tárgyaljanak, miniszterrel, szerződéseit, eredményeken, kommunikáció, meglátszanak, tájékoztatás, nyilatkozott, kormánypárti, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.